Dagens låt 29/11-10

Dagens låt är ännu en underbar av Circa Survive. De är så sjukt bra. Dör lite varje gång jag hör den här.

The Difference Between Medicine and Poison is the Dose - Circa Survive




Dagens låtar 25-28/11-10

Nu var det ju ett tag sen jag uppdaterade Dagens Låt, så det kändes lite som att det var dags för det, minst sagt. Och trots att jag inte hinner skriva så ofta här så går jag alltid och tänker på vad jag ska lägga in när jag väl gör det. Så jag kommer ihåg vilka låtar som jag valt för vilka dagar och så ändå. Dagens Låt för idag kommer upp lite senare. Vi kör väl på helt enkelt.

Torsdag 25/11

Torsdagens låt går i samma spår som onsdagens. Inte helt otippat med tanke på att jag har mina perioder. Min absoluta favorit av Circa Survive, i alla fall än så länge. Riktigt jävla bra, och det är det enda jag kan säga i princip. Lyssna bara.

Kicking Your Crosses Down - Circa Survive




Fredag 26/11

I fredags var jag ute på Lobby med min vän Jennifer T, och där blev det massa party och dans fram till gryningen. Vi gick när de stängde klockan fem och jag kom inte hem förrän kvart i sju på morgonen sen. Det är så det ska vara, haha. Den här låten stod jag och dansade sönder till i dj-båset! Blir så jävla pepp av den, sjukt najs.

One - Swedish House Mafia




Lördag 27/11

I Lördags var jag på fest hemma hos en kille i klassen och där blev det också en del dans under kvällen. Riktigt kul! Dock var nog det bästa när jag fick (nästan) framföra min rap-duett med Pange. För lite mindre än ett år sedan kom vi, under en efterfest, fram till att vi båda kan hela texten till I'll Be Missing You, och sen dess har vi kommit att köra duetter på den då och då. Tyvärr kom nån jävla kille och bytte låt mitt i allt, men men... fick ju köra de två första verserna i alla fall. Riktigt bra låt btw...

I'll Be Missing You - Puff Daddy & Faith Evans feat. 112




Söndag 28/11

Eftersom den här helgen har varit en riktig partyhelg så spenderades söndagen med att bara ta det riktigt lugnt och tänka tillbaka på de roliga sakerna som hänt. Därför blev det även repeat på mina partylåtar. Den jag spelat mest är inte med i den här listan utan det är den som är skriven som Veckans Bästa. Men den här låten har också spelats flitigt både på och utanför klubbarna i helgen. Ännu en av Swedish House Mafia. Riktigt naajs.

Miami 2 Ibiza - Swedish House Mafia vs. Tinie Tempah






Så sjukt upptagen

Egentligen skulle jag vilja ha mer tid till att uppdatera bloggen med roligheter men det har jag verkligen inte just nu, tyvärr. Den här veckan har varit sjukt hektisk och jag har knappt hunnit vara hemma någonting förrän idag, då jag var så seg att jag knappt rest mig upp ur soffan på hela dagen. Så jag ber om ursäkt för dålig uppdatering och att det antagligen inte kommer bli så mycket här de närmsta veckorna heller. Men imorgon tänkte jag försöka uppdatera Dagens Låt med helgens låtar... Var ju ett tag sen jag la in det så det kommer.


Veckans bästa

Veckans bästa är tyvärr en ännu så pass okänd låt att den inte finns att hitta någonstans på nätet. Jag var nämligen på en spelning i torsdags kväll. Basisten i bandet gick i min klass i gymnasiet. Jag har varit på en hel del av deras spelningar just för att jag tycker att de är så duktiga. De heter Cats in Riot och deras musik är väldigt originell och får en att bli sjukt glad.

I torsdags hade de sin releasefest på Nalen Alcazar och då fick man ett ex av deras EP. Riktigt bra. Den låten jag har blivit totalt kär i och som också fick mig att verkligen tagga till igår när jag var bakis och skulle iväg på fest är en vid namn Setting Sail. Helt underbar låt... Önskar att ni också kunde få höra den, men det går ju inte än.

Dock kan ni ju alltid gå in på deras Myspace-sida HÄR och kolla in vilka de är och lyssna på andra av deras härliga låtar. :) 


På spelningen i torsdags


Dagens låt 24/11-10

Dagens låt är en av mina nya favoriter, Circa Survive. Har bara lyssnat på dem i några månader nu. Hittade dem i samband med ett arbete jag gjorde i skolan, där jag skulle göra layout till en påhittad musiktidning och valde att göra ett fejk-reportage om gruppen Saosin (som också är en av mina absoluta favoritgrupper). Och när jag då letade lite mer info om dem så såg jag att före detta sångaren i Saosin, Anthony Green, hade ett annat band nu, sen en tid tillbaka. Det bandet var alltså Circa Survive. Och de är riktigt jävla bra. Den här låten är en av de första jag hörde, och jag föll för det direkt.

Get Out - Circa Survive 




Peace and love 2010 - bilder

Jag har ju skrivit några gånger här att jag ska skriva mer om Peace and Love i somras, och nu är det dags. Det var min första festival nånsin, av någon konstig anledning. Har velat åka på festival flera år men det blev aldrig av förrän i somras.

Det var både världens härligaste upplevelse och samtidigt jobbigt eftersom det var en hel del saker som gick fel också. Tänker inte gå in på detaljer, men ja... Det blir väl så när man åker med folk man inte umgås med så mycket och som inte är lika intresserade av att se banden som man själv vill se. Men just att se alla banden, stämningen och känslan av att stå utomhus bland sjukt mycket folk i sommarnatten var något av det bästa jag upplevt. Att se Jay-Z var mäktigt. Trodde verkligen inte att det skulle bli mitt bästa minne av allt men det var så sjukt kul. Jag tog en del bilder under festivalens gång också, och det var väl min mening att ni skulle få se några av dem.

Titta nedan:


Hoffmaestro


Vårt pitstop. Här svalkade vi fötterna, gick bakom buskarna och kissade och gömde öl. haha.


Det blev lite långtråkigt när man var tvungen att sitta på parkeringen och ladda mobilen...


Robyn


Billy Talent


Världens sötaste unge på Billy Talent-konsterten satt på sin pappas axlar med hörselskydd på sig och trummade med till takten av musiken och gjorde djävulstecknet med fingrarna efter att ha kollat in publiken och lärt sig. Så söööt.


Lily Allen


Lily Allen


The Hives (eller The Hiv som det stod på den lysande skylten under en stund. Haha, sjukt kul)


Johnossi


Shout Out Louds


Jay-Z


Sista morgonen på campingen. Fint det var...

Längtar så sjukt mycket till nästa år då det kommer vara mycket bättre planerat för mig. Kommer åka med folk jag gillar och kommer vara mer förberedd.


Biljetterna till Peace and Love 2011 har släppts!

Åh, åh, åååh!
Nu är biljetterna till Peace and Love 2011 ute! Och jag ska såå köpa en när jag får lönen! Fyfan, längtar redan sjukt mycket. Det ska bli så jävla kuuul! Haha, vet inte ens vilka band som ska komma dit än men är ändå sjukt pepp. Och nu finns det nya Lugn Camping Deluxe-biljetter med gratis toaletter, gratis dusch och gratis mobilladdning. Så värt några extra hundralappar tycker jag. Det här året var vi ju tvungna att gå och sätta oss och ladda mobilerna i parkeringsautomater typ. Haha knas. Jag är fan helt pepp!






By the way

Bara så ni vet så har jag sjukt mycket att göra numera. För tillfället är klockan egentligen 23.21 på tisdag kväll och jag rebootar efter jobbet. Av någon anledning, trots att jag är helt slutkörd och knappt kan sova om nätterna, så gick jag med på att jobba på två olika ställen imorn. Inte jättesmart, men jag vill så gärna hjälpa människor och pengarna är en stor drivkraft, så det blev så helt enkelt.

Så från 8-16 idag ska jag jobba på min syrras gamla jobb och hjälpa till lite där, och sen rushar jag till mitt vanliga jobb där jag ska vara från 17-21. Tydligen är jag behövd på många platser numera. Men i alla fall. Därför försöker jag tidsinställa inlägg när jag har tid och ork, men eftersom jag som sagt är helt slutkörd kommer det inte bli så mycket ett tag framöver antagligen. Ska verkligen försöka dock!

Don't be angry with me please!




Dagens låt 23/11-10

Dagens låt är en underbar sådan. Silverstein är ett av mina absoluta favoritband och jag älskar dem av hela mitt hjärta. Den här låten är från deras senaste album som går under samma namn, A Shipwreck in the Sand. Så sjukt bra. Älskar när han pratar i början, dras extremt mycket till det. Lyssna på berättelsen också, riktigt bra.

A Shipwreck in the Sand - Silverstein



För övrigt släpper Silverstein en ny EP den 7 december. Ser fram emot det datumet stört mycket. Och den dagen de kommer till Sverige kommer jag att tjuta av lycka.  


Dagens låt 22/11-10

Dagens låt blir ännu en av Bullet for my Valentine. Lyssnar på deras musik i mp3:n hela tiden nu, igen, och det är så jävla najs. Älskar det.

All These Things I Hate - Bullet for my Valentine




Float On på Guitar Hero

Här är en till film där jag spelar Guitar Hero. Float On av Modest Mouse är det den här gången. Så jävla sjukt, samtidigt som jag sitter och diggar så ser jag helt gravallvarlig ut i ansiktet. Haha. Jag är verkligen störd, men det är kul!




The Kill på Guitar Hero

Haha, okej, nu bjuder jag verkligen på mig själv här. Jag ser helt störd ut när jag spelar Guitar Hero märkte jag när jg filmade mig själv. Galet fokuserad, sjunger med ibland och är allmänt knäpp bara. Skrattade ihjäl mig när jag tittade på det här första gången. Har speedat upp videon, lagt till låten i bakgrunden och lagt till lite effekter i Windows Movie Maker också. Varsågoda:




Dagens låt 21/11-10

Idag har jag faktiskt inte lyssnat så mycket på musik. Jag vet, hädelse... Eller, egentligen har jag ju faktiskt lyssnat på massor, men inte något speciellt. Framförallt har det varit min Trance-musik som rullat på repeat eftersom jag har varit tvungen att plugga en del. Men eftersom inga av de låtarna tycks gå att hitta på youtube, förutom då den jag redan har lagt upp, så kan jag inte lägga upp nån sån här idag. Istället väljer jag att lägga upp en låt som jag lyssnade på lite nyss. Breaking Benjamin har jag inte lyssnat på så länge, men de har ändå en speciell känsla eftersom de påminner mig om en viss person. Vet egentligen inte varför det påminner så mycket om honom, men jag antar att det är för att det var han som introducerade dem för mig. Riktigt bra är det i alla fall.

Diary of Jane - Breaking Benjamin




Snart kommer film...

Idag har storasyster varit här och hälsat på så har inte haft så mycket tid för bloggandet, men tänkte slänga in några inlägg nu i alla fall. Har precis skaffat Videofy.me-konto så kommer kunna lägga upp filmer här nu också. Riktigt kul tycker jag! Just nu håller jag på att ladda upp klippet när jag spelar The Kill på Guitar Hero, i uppspeedad version... Ska se om jag lyckas lägga in den sen, så kolla in igen om en stund vettja! Kommer nog lägga in några filmer här i alla fall, har ju filmer på mig när jag spelar gitarr och sjunger... Vet dock inte om jag vågar lägga in dem här... Haha. Läskigt. 

Snart kommer i alla fall Dagens låt och som sagt förhoppningsvis en liten film. 

 

Dagens låt 20/11-10

Kom på att jag inte lagt in dagens låt än, så det ska jag självklart göra! Dagens låt har jag faktiskt inte lyssnat på just idag, men den är värd att nämnas ändå för att den är så pass bra. Dessutom brukar jag spela den på Guitar Hero, vilket gör den ännu bättre. Har faktiskt en film på mig när jag spelar den på Guitar Hero, som jag även har speedat upp och grejer. Haha, jag ser knas ut när jag spelar har jag märkt nu... Om allt går vägen kommer den filmen att synas här i bloggen inom en snar framtid. I alla fall. Här har ni en riktigt bra låt med en riktigt cool musikvideo:

The Kill - 30 Seconds to Mars  




PSL på festival - Peace and Love

Av någon konstig anledning zappade jag över mig till tvåan för några timmar sen när jag var rastlös och bara kollde på tv, och då var det ett program om Peace and Love som gick. PSL på festival heter det. Jag såg inte hela avsnittet och eftersom jag ville se om jag skymtade nånstans där i bakgrunden (haha) så kollade jag SVT Play nu och där fanns det. Ni kan kolla på det HÄR.

Jag såg inte mig själv nånstans, men längtar tillbaka när jag ser det. Egentligen var det väl inte världens mest lyckade festival för mig, men det varm in första och jag hade många fina och roliga stunder där ändå. Och jag längtar till nästa år när det kommer vara mer välplanerat och jag kan åka med folk som jag har roligt med och tycker om riktigt mycket.

Jag ska berätta mer om Peace and Love och lägga upp bilder här vid ett senare tillfälle.


Pluggmusik

Nu har jag skjutit upp min analysuppgift för länge tror jag. Den ska vara inne på måndag morgon och jag har inte ens börjat... Tror inte det kommer bli några problem att hinna men det är väl lika bra att börja nu när jag inte har varken nog med pengar eller ork att dra ut.

Eftersom jag kommer vara upptagen med plugget kommer jag ju inte heller hinna skriva så mycket här idag, därför får ni en spotify-länk till min nuvarande pluggmusik. Bullet for my Valentine kör jag på för tillfället i alla fall. Lyssna HÄR.




En låt som alltid kommer att betyda något

En låt som alltid kommer att betyda väldigt mycket för mig är låten nedan. Den påminner mig om en kille som betydde väldigt mycket för mig under en rätt lång tid. Och trots att det inte är bra mellan oss nu så mår jag inte dåligt när jag hör den här låten. För när han spelade den så var jag så lycklig att den känslan hänger sig kvar. Dock är det inte en känsla av lycka längre, utan en känsla av minnet av lycka. Ibland är det bra och ibland är det dåligt. Men i vilket fall som helst är det en väldigt fin låt.  

Hearts Burst Into Fire - Bullet for my Valentine



För mig funkar inte riktigt den här videon till den här låten eftersom jag redan själv skapat en bild av den i mitt huvud sen så lång tid tillbaka. Men ni kanske uppskattar den mer än jag gör...


Dagens låt 19/11-10

Dagens låt får bli en från Bullet for my Valentines senaste album. Jag har inte lyssnat på det så mycket än eftersom jag inte riktigt varit på humör för deras musik förrän nu igen. Det låter bra, men ännu tycker jag inte att det är lika bra som det de gjort tidigare. Och musikvideon till den här låten är ju faktiskt inte världens bästa heller, men tänkte ni kunde få se den i alla fall.

Your Betrayal - Bullet for my Valentine




Dagens låtar 16-18/11-10

Jag har ju helt glömt bort att lägga in dagens låt här några dagar, så jag ska tänka ut vilka jag hade tänkt lägga upp de dagarna och lägga in dem här. Dagens låt för idag kommer senare också.

Tisdag 16/11

Tisdagens låt är en låt som jag tycker är riktigt härlig.
Väldigt otippat egentligen att jag lyssnar på Trance, men anledningen till att jag började göra det var för att jag köpte en dubbel-cd som heter A Trip in Trance 2 när jag var på MediaMarkt för ett antal år sedan. Tror att jag var intresserad av att se hur det lät lite närmare, och sen blev jag faktiskt kär, särskilt i den här låten, som är det första spåret på första skivan. Det är skönt att lyssna på musik som är utan sång ibland, typ när man pluggar och måste fokusera på något annat än texten. Jag älskar ju musik så jag hatar när det är tyst men om jag lyssnar på musik med text så sitter jag bara och sjunger med istället. Haha.

Brukar använda det som träningsmusik också, som till exempel idag (fredag) när jag var och tränade. Jag blev aspepp och sprang som en galning på löpbandet tills det kändes som att jag skulle svimma. Får extremt mycket fokus av sån här musik.

Lost in the Underworld - Trancepulse inc.




Onsdag 17/11

Ganska uppenbart varför det här blir onsdagens låt. Papa Roach spelade ju på konserten i onsdags, och det var den här låten de öppnade med. Jag trodde att de kanske kunde bli nya favoriter, men tyvärr var de mycket bättre live än när jag lyssnar på dem nu. Dock kommer jag säkert lyssna på dem lite i framtiden, så det var ju kul att jag hittade ny musik som jag hade hoppats att jag skulle göra.

Kick in the Teeth - Papa Roach



Torsdag 18/11

På grund av all musik som spelades på konserten i onsdags började jag längta tillbaka till den typen av musik.
"Hård" musik, alltså. Skrik och power. Och de jag tänkte på i första hand var då Bullet for my Valentine, som jag lyssnade på mest vid ungefär den här tiden förra året tror jag. Den som fick mig att börja tycka om deras musik var mitt ex. En av deras låtar får mig fortfarande att tänka på honom. Kommer att lägga upp den här nån gång snart också tror jag.

Men i alla fall satte jag på Bullet for my Valentine i mp3:n på väg hem från konserten i onsdags, och lyssnade på dem igår också. Älskar att bli kär på nytt i musik man inte lyssnat på under en längre tid. Tears Don't Fall är väl en av deras mest kända låtar, och en väldigt bra sådan också. Musikvideon är rätt bra. Kolla:
 
Tears Don't Fall - Bullet for my Valentine




Idol!

Ikväll blir det hemmakväll, och det betyder Idol! Det började för tre minuter sen, så ska skriva snabbt så jag kan kolla sen. Haha. Jag har alltid kollat på Idol och tycker att det är skitkul, dock är jag inte lika bra på att följa det hela tiden. Men nu har jag faktiskt följt det från början (med vissa missade avsnitt). Mina favoriter är helt klart Jay och Linnea. Så ingen av dem får vinna. Haha. Ni vet väl att den som vinner aldrig får göra riktigt vad de själva vill när de väl ska göra sitt första album? Det brukar ju oftast bli så att det går bättre för den som kommer tvåa.


Jay Smith


Linnea Henriksson


Jay och Linneas duo förra veckan. Sjukt bra!


Taste of Chaos

Jag var ju på Taste of Chaos med min vän Kajsa i onsdags kväll. Det var riktigt kul! Tyvärr var det självklart några saker som gjorde att man blev lite irriterad ibland. Bland annat kom en äcklig äldre man och var jobbig mot alla när vi kollade på Buckcherry, men vakterna fick honom att gå därifrån tillslut som tur var. Och sen fastnade vi precis i mitten av tre stora moshpits, eller pushpits som Kajsa kallade det, där de puttade varandra fram och tillbaka i en ring. Helt sjukt, vi bara kastades runt och försökte hålla oss undan. Haha, fast det är så det ska vara ändå. Rätt kul, vi bara skrattade när vi flög omkring som små handdukar bland alla människor. 

Jag tog lite bilder, men det blev inte så mycket eftersom min kamera hade så lite batteri. Här får ni en del i alla fall:
 


Innan Buckcherry skulle börja spela. Vi satte oss längst fram och väntade i typ 45 minuter för att Kajsa tycker så mycket om dem. Golvet var askallt, men det var kul att stå så långt fram sen.


Buckcherry, en basist och en gitarrist


När vi väntade på att Papa Roach skulle börja spela satte vi oss lite längre bak. Inget smart move märkte vi sen när vi hamnade bakom massa långa killar och inte såg så mycket mer än deras bakhuvuden... Haha


Alla i publiken var helt galna när Papa Roach spelade. Alla viftade sina djävulshorn till fingrar i luften och sjöng med. Och bildade moshpits, som sagt. I och för sig är det väl det som händer när sångaren skriker "I wanna see some fucking moshpits in here!"


Sångaren i Papa Roach och armar...


Papa Roach


Papa Roach


Papa Roach


Vi stannade för att se de två sista banden, As I Lay Dying och Disturbed, men eftersom det tydligen var fullt inne i andra salen där As I Lay Dying skulle spela satte vi oss längst upp för att vänta på Disturbed. Sen orkade vi inte gå ner igen. Haha, men det var rätt coolt att se det från det perspektivet också. Disturbed hade coola och helt störda filmer som de visade under hela tiden. Det var riktigt coolt.

Eftersom jag inte lyssnar på något av banden som spelade så var det inte riktigt samma sak som att gå och se ett band man verkligen älskar. Jag kunde nästan inga låtar så jag kunde inte sjunga med som jag brukar göra annars, och man blir ju inte lika glad och hoppig när man inte har någon känsla till låtarna eller bandet. Men det var ändå roligt och jag tyckte att speciellt Papa Roach var riktigt duktiga och kul att se på. 

 

Redo för Taste of Chaos!



Sådärja! Nu har jag fixat i ordning mig för kvällen och är redo för en kväll fylld av rock! Sjukt kul ska det bli verkligen! Sist jag var på "konsert" var på Peace and Love i somras (och det kommer jag också skriva mer om i något annat inlägg), så det är ju nästan dags nu igen va? Älskar att gå på konserter, stå där och hoppa och dansa och sjunga och bara ha kul helt enkelt.


Musikvideon till Playing God - Paramore!

Nu är den nya musikvideon till Paramores Playing God ute! Riktigt bra! Precis som Panic at the Disco lyckas de alltid få till snygga och coola videor. Min kärlek till Paramore kommer vi att gå in närmare på vid ett senare tillfälle också. Men här har ni den i alla fall:

Playing God - Paramore




Panic at the Disco



I lördags spelades det lite Panic at the Disco på tjugoårsfesten.
Får mig att tänka tillbaka på när jag började lyssna på dem. Det var ett par år sen nu faktiskt. Och de var också en del av anledningen till att jag blev mer intresserad av mer alternativ musik. Den första låten jag hörde av dem var ganska uppenbart I Write Sins Not Tragedies, eftersom det var i och med den låten som de blev mer uppmärksammade här i Sverige. Men sen dess var jag hooked och har lyssnat på all deras härliga musik.

I Write Sins Not Tragedies - Panic at the Disco



Vill du se den coola musikvideon kan du klicka HÄR.

De har riktigt bra texter och skitcoola musikvideos.
De går verkligen in för det de gör, och de är originella i allt de gör också. Jag lyssnar inte särskilt mycket på deras musik numera, men jag har haft en del Panic at the Disco-perioder i mitt liv, och jag har en stor kärlek till deras musik.
Här är en låt från deras andra stora album, Pretty. Odd:

Nine in the afternoon - Panic at the Disco


Och om du vill se musikvideon till den låten klickar du HÄR.



Visste du att...

...jag spelade i band en gång i tiden? Det är faktiskt sant! Haha. Fast jag var rätt liten, så jag var nog inte sådär jättebra. Spelade bas i mitt och min kompis egenstartade band, som vi döpte till Delicious Controversy. Underbart namn om jag får säga det själv... Det var askul i alla fall, jag kände mig som en riktig rockstjärna när jag stod där med min bas och spelade. Sjöng gjorde jag ibland också. Riktigt kul. Jag har velat vara med i band nu också, men det har liksom aldrig blivit av. Jag är ju ingen riktig talang när det gäller sånt tyvärr, bara om jag verkligen sätter mig in i det. Guitar Hero är jag rätt duktig på dock. Haha.

Här är två rätt så korniga bilder från the good old days:


Jag och basen. Visst ser vi coola ut?


The band. De enda riktigt trogna bandmedlemmarna var jag och min kompis Sheila (på gitarr). Sen hade vi lite olika trummisar och sångerskor from time to time.


Gratis Spotify Premium!

Okej, alla musikälskare, nu är det dags! Och om ni klickar på DEN HÄR LÄNKEN så kan ni själva få gratis Spotify Premium och dessutom hjälpa mig. Gör en gratiskampanj och svara på några snabba frågor bara om ni inte själva vill ha nåt. Då hjälper ni mig i alla fall! :)


Musikhistorik

Eftersom jag är väldigt musikintresserad har jag självklart haft en musik-sektion på min förra blogg också. Och därför tänkte jag att ni kunde få ta del av den om ni var intresserade av lite mer musik, sånt som jag har lyssnat på innan och så. Jag är ju sån att jag oftast lyssnar jättemycket på en artist ett tag och sen byter jag när jag känner för det, så jag har ju mina perioder. Är ni så också?

I alla fall. Klicka HÄR om du vill komma till musiksektionen i min andra blogg. Där finns min musikhistorik, men all framtida musik kommer att läggas upp här, och även gamla favoriter som ni nog redan har märkt. Inom en snar framtid kommer ett inlägg om något ni kanske inte redan visste om mig (om ni inte känner mig sen innan det vill säga).




Dagens låt 15/11-10

Dagens låt har varit fast på min hjärna hela dagen i princip. Då är den ju värd att bli dagens låt liksom... Dessutom är den ju grymt bra, tycker ni inte?

Jag menar, texten säger så mycket:

Life (nanananana)
Life is life (nanananana)
Labadab dab dab life (nanananana)
Liiiiiiiife (nanananana)

Djupt om något.



Iris - Goo Goo Dolls

En riktig favorit är låten Iris av Goo Goo Dolls. Jag kommer faktiskt inte ihåg när jag hörde den för första gången, men jag vet att det var flera år sedan i alla fall. Det var nog delvis på grund av den låten som jag blev mer intresserad av musik av en annan sort än innan. När jag var yngre lyssnade jag mest på Hip Hop och RnB. Men när jag valde att använda den här låten i en uppgift i gymnasiet, då vi skulle rita egna skivomslag till vafri låt, så började jag även lyssna på andra låtar av Goo Goo Dolls och tyckte om det. Därefter blev det en hel del annat och nu lyssnar jag på oändligt många olika typer av musik.

Iris - Goo Goo Dolls




Indestructible musikvideo

När jag skulle hitta ett youtube-klipp till dagens låt igår (Indestructible (acoustic version) - Robyn) så hittade jag musikvideon till den ickeakustiska versionen av låten. Wanna see? Kolla nedan.




Veckans bästa 14/11-10

Idag är det söndag, vilket betyder att det är dags för mig att utse veckans bästa! Denna vecka blir det en låt som berör mig mycket. Ganska uppenbart är det en Eminem-låt eftersom det är det jag har lyssnat på hela veckan i princip, med vissa undantag såklart. Och den låten som jag hittills älskar mest av alla i det nya albumet är den nedan. Sjukt fin. Lyssna.


Dagens låt 14/11-10

Dagens låt är en låt som är sjukt underbart vacker. Lyssnade på den som mest för några veckor sedan, men blev påmind igen idag när en vän länkat till den på facebook. Det går inte att lyssna sönder den här låten. Den är lika fin varje gång.



And I never was smart with love
I let the bad ones in
and the good ones go


Gårdagens låt 13/11-10

Gårdagens låt är en av dem jag lyssnar på mest just nu. För tillfället kör jag Eminems nya album Recovery på repeat i mp3:n. Riktigt hård låt.

Almost Famous - Eminem




Förlåt mig, bloggen!

Det var liksom meningen att jag skulle lägga in flera inlägg om dagen här nu när jag väl lyckats skapa min underbara musikblogg, men under helgen har det inte blivit så, som ni kanske märkt. Jag har haft så mycket annat för mig. Igår jobbade jag och sen åkte jag på Kajsas tjugoårsfest, där jag stannade väldigt länge. Kom hem vid halv sex inatt. Så sov jag till två idag och sen har jag inte orkat göra så mycket. Har sjukt ont i nacken också av nån anledning.

Så, förlåt för att jag glömde bort dig under helgen, kära musikblogg. Dagens och gårdagens låtar kommer snart, och imorgon ska jag se till att skriva och lägga in lite mer roliga grejer här.


Min bloggdesign och lullaby

Som ni kanske märker är min design på bloggen inte helt klar än. Det är lillasyster som har fixat det mesdta av den nu, utifrån hennes egen blogg, och därför blir det inte riktigt som det ska på min. Länkarna ska inte vara vita innan man har klickat på dem och brödtexten ska inte vara marginaljusterad och dessutom ett annat typsnitt, massa såna smågrejer. Försökte fixa det förut men då funkade det inte så jag tar tag i det när jag får tid helt enkelt. Antagligen inte imorgon, eftersom jag ska både jobba och gå på fest så det blir lite tight med tid. Men det fixar vi.

Och eftersom jag idag inte hunit tidsinställa några inlägg och inte är hemma så mycket alls imorn blir det nog inte så mycket uppdatering då heller. Måste ju få tid och andas och så liksom. Men på söndag blir det nog mer!

Nu ska jag faktiskt sova!
Och bara för att det här är en musikblogg så sökte jag på "lullaby" på youtube. Det här var min första träff:



Visst blir man lite sömnig?
Sov sött nu!


Dagens låt 12/11-10

Nu har det ju faktiskt blivit den 13 november, så det är bli gårdagens låt egentligen. Men det är ju faktiskt dagens låt för mig eftersom jag aldrig har gått och lagt mig. Och dagens låt är en gammal låt som jag inte precis lyssna på, men som jag och min vän Tina använde till en liten film som vi gjorde i flash idag. Sjukt kul blev den, och jag är grymt nöjd. Kanske lägger upp den nånstans sen om det går, men just nu finns den bara i konstigt format.

Den här låten har i alla fall spelats på repeat i mitt huvud idag just på grund av filmen, så därför blir det dagens låt. Dessutom är den ju rätt soft. Haha. Och musikvideon är ju bara to die for, tycker ni inte?

Fire Starter - The Prodigy




I am not a Robot

Den här låten hade jag hört lite på reklam och så innan jag förstod vem det var och allt sånt. Sen blev jag kär. Riktigt bra tycker jag, och musikvideon är ju ganska cool också.

I am not a Robot - Marina and the Diamonds



Vad tycker ni?


Tips på ny musik?

Är det någon som har något tips på bra musik? Ibland tar det ju liksom stopp i musiksökandet, och musikhittandet för den delen också, och då är det alltid kul att få lite tips och inspiration (förhoppningsvis är det det jag ger er via bloggen, men det vore kul att ha någon slags diskussion om musik också). Om ni ger mig tips på album och låtar kan jag lyssna och säga vad jag tycker. Och vice versa. Och så kommer jag ju självklart att hitta egen musik som jag lyssnar på och kommenterar också...

Ni fattar grejen va? Lite flummigt, men ändå. Skriver faktiskt det här klockan 23.52 på torsdag kväll, tidsinställer det till idag för att jag är borta några timmar. Så om det är knas på nåt sätt vet ni varför. 

Men ja... Tips någon? Vad som helst! Som ni säkert redan märkt gillar jag det mesta.


Dagens låt 11/11-10

Dagens låt är en ny favorit av en gammal favorit. Eminem har jag älskat sedan jag var runt 13 år gammal tror jag. Han har alltid följt med och jag tycker om hans lugna och mer känslosamma låtar starkt. Hans senaste album, Recovery, har jag lyssnat igenom och tycker faktiskt om en hel del av låtarna. De är mycket närmare honom själv än många av hans tidigare låtar. All text är relaterad till hans eget liv, och det är just det jag älskar med honom.

25 to Life - Eminem

Lyssna på texten. På riktigt.
Så jävla bra.


Min tatuering

Om ni inte litar på min kärlek till musik än kanske det här får er på andra tankar:



Japp, en tatuering dedikerad musik. Min kärlek till den. Pusselbiten representerar att "musiken är en del av mitt liv" i princip. Och jag har ritat den själv, tatueraren ändrade typ ingenting, rätt kul. Det ska komma tre till pusselbitar under den här som står för konst, foto och skrivande också, men jag har liksom inte hunnit komma till dem än. Får ta tag i det snart.

På bilden är tatueringen nygjord och insmord, så det är därför det ser lite kladdigt ut. Haha, och nu ser det ju bättre ut i huden också.


Min absoluta favorit

Om man snackar om All Time High för mig så hamnar den här låten automatiskt högst upp på listan. Det är nämligen så att jag väldigt länge gick runt och tänkte att jag aldrig skulle kunna ha en favoritlåt, eftersom jag lyssnade på så mycket musik och älskade allt. Men den här låten lyckades bli min favoritlåt för några år sedan, och det är den nog fortfarande trots att jag inte lyssnar på den nästan alls längre. Hela grejen är att den står för allt som jag älskar med musik. Oförutsägbarhet, melodi, känsla, allt. Den blir aldrig tråkig eller förutsägbar.

Pieces Mended - The Used



För många kan det säkert vara svårt att förstå, men för mig är det glasklart. Jag kan lyssna på den här låten i alla situationer och den hjälper mig alltid på ett eller annat sätt. Har ni någon sån låt också? Vilken då i såna fall?


Taste of Chaos

Igår köpte jag en biljett till Taste of Chaos i Stockholm den 17 november. Alltså om typ en vecka. Det var min vän Kajsa som frågade om jag ville följa med, och trots att det inte är några band jag lyssnar på så mycket så sa jag ja på en gång. Konserter är alltid roliga, och eftersom det är åtta band som ska spela så finns det ju en chans att jag förälskar mig i musik jag inte hört förut, vilket är en av de bästa känslorna i världen. 



Ser fram emot den kvällen, det kommer bli grymt! 


Lux Aeterna - Requiem for a Dream

I helgen såg jag om filmen Requiem for a Dream. Sjukt bra film. Om ni inte redan sett den så måste ni se den. Det som gör mycket av filmen och som ger den just den känslan man vill få ut är soundtracket. Och den låt som spelas om och om igen igenom hela filmen är Lux Aeterna av Clint Mansell. En så sjukt bra låt att jag måste stanna upp och bara lyssna varje gång jag hör den. Tyvärr är den också extremt överanvänd i filmtrailers och annat, vilket förstör den lite. Men som tur var hörde jag den första gången i sitt originalformat, så därför är den för alltid räddad hos mig.

Lux Aeterna - Clint Mansell



Requiem for a Dream Official Trailer




Brings back memories

För nästan exakt ett år sedan tog det slut mellan mig och min dåvarande pojkvän. Vi hade inte varit tillsammans så länge, ungefär två månader bara, men han var min första riktiga pojkvän och betydde väldigt mycket för mig. Jag kommer ihåg att vi gick och pratade om hur det skulle bli nu, när det tog slut. Jag grät. Jag mådde så dåligt. Jag gick tio meter framför honom bara för att han inte skulle se hur ledsen jag var, men det märkte han nog ändå. Precis innan vi skulle träffas den dagen, när jag var på väg till svedmyra för att möta upp honom, så lyssnade jag på min mp3. Muse. The Resistance.

Exogenesis: Symphony part I, II & III - Muse



Enda sedan den dagen har jag relaterat just det albumet till den stunden. Till honom. Till oss. Och när jag åker förbi den platsen där vi gick när jag lyssnar på det albumet så gör det nästan ont i hjärtat för att jag tar mig tillbaka till just den dagen, då allt var så hemskt och jobbigt. På ett sätt känns det nästan befriande. Men smått obehagligt.

Och jag blir ibland lite arg på att den stunden var tvungen att förstöra det albumet för mig. Så nu försöker jag ta tillbaka det. Ge den en annan känsla. Men det går inte.

MK Ultra - Muse




Dagens låt 10/11-10

Dagens låt är en riktig partylåt. Lillasyster som hittade den nånstans, vet inte vart faktiskt. Men jag älskar det. Om ni inte visste det så älskar jag att vara ute och dansa, och det här är en riktig klubblåt. De borde börja spela den tycker jag.

Like a G6 - Far East Movement



Jävligt soft! Eller vad tycker ni?



Introduktion

Den här bloggen är till för alla som är som jag. Helt galna i musiken och som inte skulle kunna tänka sig ett liv utan den. För mig är musik någonting som både väcker känslor och kan dämpa dem. Och som bara kan vara någonting man behöver för att stilla ett behov av något slag. Jag vill inte bli allt för filosofisk, men det är väl lite så ändå, med musik.

Men i alla fall. Lite om mig då. Jag heter Lina, är nyfyllda 20 år och pluggar Journalistik och Multimedia på Södertörns Högskola. Jag har även den här bloggen, där jag skriver om mitt liv och lite sånt. För några år sen hade ni hittat mig här. Ja, jag har alltså bloggat ett tag nu. Men jag kom inte på vad som egentligen var min grej förrän rätt nyligen. Och det är just musik. Jag har redan tänkt ut massa inlägg som jag ska ha, och kategorier och allt sånt. Så ni som läser nu, fortsätt så. Det kommer nog att uppdateras hejvilt här hela tiden.

Min musiksmak ska man inte fråga om, för då får man inget bra svar. Jag gillar lite allt möjligt. Mest är det väl åt det alternativa hållet, såna band som de flesta inte känner till, typ Saosin, Silverstein och The Used. Men jag lyssnar också mycket på populärmusik, som Robyn, Eminem, Hoffmaestro och sånt. Mycket blandat alltså.

Själva syftet med bloggen är väl att inspirera, kommentera och bara få utlopp för mina musikaliska känslor på något sätt. Allt som har med mitt liv att göra kan på något sätt kopplas till musik. En viss låt representerar en viss stund i mitt liv och så vidare.

Men nu ska jag faktiskt sluta tjata och börja göra någonting vettigt av den här bloggen, som jag ser fram emot att uppdatera varje dag. Och jag hoppas att ni som hittar hit vill stanna kvar.

Lets do this!   


RSS 2.0